Projectleider Informatieveiligheid (DPO)

Wil jij meebouwen aan een veilige digitale toekomst voor lokale besturen in Vlaams-Brabant? 

Wij zoeken een Projectleider Informatieveiligheid (DPO) die de besturen enthousiast kan bijstaan in hun verplichtingen rond gegevensbescherming (GDPR) en informatiebeveiliging (cyberveiligheid). Je ziet erop toe dat de omgang met persoonsgegevens overal correct gebeurt, volgens de geldende wetgeving rond gegevensbescherming. Je ondersteunt niet alleen via sensibilisering, maar ook met adviezen en richtlijnen. Zo help je besturen de nodige organisatorische en technische maatregelen te nemen. Je zorgt er mee voor dat informatieveiligheid en gegevensbescherming op de voorgrond komt en blijft bij lokale besturen.

Wie of wat is VERA?

VERA is een autonoom provinciebedrijf. Ons doel? De digitale maturiteit bij besturen verhogen en een onmisbare schakel zijn tussen deze en de hogere overheden.

Dat doen we door gemeenten, OCMW’s, politiezones en intercommunales te begeleiden bij de invoering van e-government. Wij stimuleren samenwerking tussen de lokale besturen onderling, maken op die manier schaalvoordelen en kennisdeling mogelijk en bieden onafhankelijk advies. Naast deze gratis dienstverlening bieden we ook individuele ondersteuning op maat via een kostendelende formule.

Jouw uitdagingen:

 • Je neemt de rol op van functionaris gegevensbescherming bij enkele lokale besturen (gemeenten, OCMW’s en hulpverleningszones) in Vlaams-Brabant en focust op informatieveiligheid en gegevensbescherming.
 • Je ondersteunt je collega’s en de lokale besturen met je expertise binnen het geheel van de DPO-werking.
 • Je schrijft mee aan het informatieveiligheidsplan van de besturen en helpt hen om dit uit te voeren binnen onze DPO-dienstverlening.
 • Je analyseert de noden van de besturen en helpt bij het opstellen van adviezen en richtlijnen binnen de diverse diensten van een lokaal bestuur. 
 • Je informeert besturen over de wetgeving en praktische uitvoering m.b.t. de GDPR en helpt hen om deze na te leven.
 • Je adviseert in ICT-projecten met het oog op informatieveiligheid.
 • Je helpt ervoor te zorgen dat de continuïteit van de informatie en informatievoorziening worden gewaarborgd.
 • Je werkt zowel ter plaatse bij de besturen, bij ons op kantoor als thuis.
 • Je uitvalsbasis? Wij zijn pro online, maar ontmoeten je graag ook regelmatig in levenden lijve in de Remytoren in Wijgmaal.

 
Pas jij in ons team?

 • Je hebt een masterdiploma in ICT of Rechten. Geen masterdiploma, maar wel een bachelor- of graduaatsdiploma met minimum 2 jaar professionele ervaring (zoals projectmanagement, informatieveiligheid, ICT-consulent,..)? Dan kan je deelnemen als je slaagt voor de capaciteitsproef. 
 • Je hebt sterke interesse in informatieveiligheid en in privacybescherming.
 • Je bent communicatief, resultaat- en klantgericht ingesteld.
 • Je durft kritisch kijken naar de dagelijkse werking van een bestuur. Je maakt verbeterpunten bespreekbaar. 
 • Je bent proactief, zelfstandig en hebt zin voor initiatief.
 • Je stelt je flexibel op en beschikt over een rijbewijs B.

Ons aanbod:

 • Een contract van onbepaalde duur mét extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, hospitalisatie- en groepsverzekering, gsm-toestel & abonnement en tussenkomst in je internetabonnement.
 • 35 verlofdagen, 14 feestdagen, onze telewerk mogelijkheden en glijdend uurrooster zorgen voor een mooie work/life balans. 
 • Een aantrekkelijk loon. Dat wordt bepaald volgens het aantal jaren nuttige ervaring en volgens weddeschaal A1a-A2a-A3a. Lonen starten aan € 3.641 bruto/maand. Je kan maximaal twintig jaar privé-ervaring in rekening brengen. Dat komt overeen met een aanvangswedde van € 5991 bruto/maand.
 • Een professioneel en zeer tof DPO-team waar je heel goed in begeleid zal worden en waar je thuiskomt.
 • Een toffe, uiterst moderne en inspirerende werkomgeving als hoofdkantoor en +/- 50 leuke collega’s. ‘Uitdagend, ‘warm’ en ‘menselijk’ zijn een tipje van de sluier – kom de rest zelf ontdekken.

Interesse?

Fijn! Wil je meer weten over werken bij VERA? Surf dan snel naar www.vera.be/vacatures of neem contact op met Juanita Varela HR-verantwoordelijke bij VERA via 016 30 85 01.

Solliciteren

Solliciteer voor donderdag 16 maart 2023 met je motivatiebrief en cv waarin je je motivatie en de gevraagde relevante ervaring gedetailleerd beschrijft via de sollicitatieknop. Voeg ook een kopie van je hoogst behaalde diploma (bachelor of master) toe. 

 

Selectieprocedure 

De selectieprocedure bestaat uit een online persoonlijkheidsvragenlijst en een selectie-interview met schriftelijke voorbereiding. 

De interviews vinden plaats op maandag 27 maart 2023 in de kantoren van VERA in de Remytoren in Wijgmaal bij Leuven.   

Moet je een online capaciteitsproef afleggen omwille van de diplomavoorwaarden? Dan ontvang je deze op vrijdag 17 maart 2023. Alle kandidaten die worden uitgenodigd voor het interview ontvangen op vrijdag 17 maart 2023 eveneens een online persoonlijkheidsvragenlijst. Je hebt tot maandag 20 maart 2023 om 9.00 uur de tijd om deze online in te vullen.     

Om geslaagd te zijn, moet je 50% behalen op ieder onderdeel en 60% in totaal. 

Er volgt enkel een beoordeling van het mondeling gedeelte voor die kandidaten die geslaagd zijn voor het schriftelijke. Kandidaten die niet geslaagd zijn op het schriftelijke deel, worden niet beoordeeld op het mondelinge gedeelte. Beide proeven worden wel afgenomen.

We leggen een wervingsreserve aan van 1 jaar.

Mentionnez dans votre candidature que vous avez trouvé l'emplois via Legaljob.be.

Offres d'emploi similaires