Vacatures jurist in Brugge

Heb je een master in de rechten en ben je op zoek naar een eerste job of een nieuwe uitdaging? Dan is jurist worden in Brugge misschien net wat je nodig hebt! In Brugge zijn zowel overheidsinstanties als grote en kleine familiebedrijven waar je als jurist aan de slag kunt. Vooral generalisten kunnen hier makkelijk aan een job raken als bedrijfsjurist.

Jurist worden of toch liever advocaat?

Twijfel je nog als een job als jurist wel iets voor jou is, of overweeg je een carrière switch van de advocatuur naar werk als een bedrijfsjurist? Als advocaat kun je overal aan de slag, het nadeel is wel dat je soms heel veel werkt voor wat in verhouding een heel laag uurloon is. Juristen hebben misschien net iets minder jobkansen, maar van werkloosheid is er zeker geen sprake. Je werkt veel kortere uren en je hebt een heel goede work-life balans.

Dit geldt nog meer als je werkt in een rustigere stad zoals Brugge. Over het algemeen ligt de werkdruk een stuk lager en zijn overuren goed betaald. Door de kleinschaligheid van Brugge, en West-Vlaanderen bij uitbreiding, hoef je geen uur in de auto te zitten elke ochtend. Wat een job als jurist in Brugge heel aantrekkelijk maakt!

Juristen hebben ook meer vrijheid. Ten eerste kun je uit veel meer sectoren kiezen om aan de slag te gaan. Ligt je ambitie in de logistieke sector of toch eerder in de textiel? Als jurist kun je kiezen waar je aan de slag gaat. Je kunt ook andere zaken doen, zoals een bijberoep.

De meest recente vacatures in Brugge voor juristen

Brugge heeft het hof van beroep, meerdere KMO´s en de haven van Zeebrugge ligt op een boogscheut. Ook de nabijheid van Frankrijk en GB zorgen voor een bloeiende juridische sector. Elke dag komen er daardoor nieuwe vacatures online voor bedrijfsjuristen en juristen in Brugge. De uitdagingen die Brexit met zich mee brengen maakt de nood aan goede juristen enkel groter! Daarnaast wordt de haven van Zeebrugge steeds belangrijker als hub voor nieuwe bedrijven.

Maar waar vind je al die vacatures gemakkelijk terug? Simpel! Op Legaljob verzamelen we al deze interessante vacatures op een makkelijk te navigeren plaats. Wil je niet elke dag, of om de paar uur refreshen? Dan kun je je gewoon inschrijven op onze JobAlert. Elke keer er een nieuwe relevante vacature op onze site komt, krijg jij een berichtje en kun je meteen solliciteren.

Welke werkgevers plaatsen er vacatures op Legaljob? Vacatures voor juristen op Legaljobs worden geplaatst door bedrijven en overheidsinstanties van alle maten en soorten, zowel van Brugge en haar deelgemeenten als van de rest van België. Je kunt hier makkelijk jobs vinden van gigantische bedrijven zoals Deloitte en Katoennatie, maar ook van kleinere KMO´s of de Vlaamse en federale overheid!

Wil je geen enkele job missen van de talloze die elke dag op Legaljob geplaatst worden? Kijk dan regelmatig op onze website of hou je mailbox in de gaten als je je hebt ingeschreven op het JobAlert! Je kunt ook op dit moment al eens een kijkje nemen welke vacatures voor juristen er in Brugge te vinden zijn!

Vacatures voor juristen in Brugge