Vacatures fiscalist - fiscaal jurist - juridische vacatures

Een fiscaal jurist of een fiscalist geeft advies en begeleiding over zaken als hoe een voorgestelde belastingwet het bedrijf van een cliënt kan beïnvloeden en hoe de cliënt eventuele negatieve gevolgen kan vermijden. Zij adviseren hun cliënten ook over de vervaldata voor belastingaangiften en hoe problemen met de fiscus kunnen worden voorkomen als een aangifte te laat wordt ingediend. Fiscalisten geven advies over de interpretatie van financiële voorschriften, boekhoudkundige normen en nalevingsvereisten, alsmede over de wijze waarop deze van invloed zijn op specifieke bedrijfstakken of producten en diensten.

De fiscaliteit verandert en groeit voortdurend. Dit maakt het een geweldige tijd om te werken als fiscalist of fiscaal jurist. Er zijn volop mogelijkheden voor bekwame professionals op dit gebied, en er zijn tal van open vacatures beschikbaar.


In België is er geen tekort aan vacatures voor fiscaal juristen. Als u op zoek bent om te werken als fiscalist, moet u beginnen met het onderzoeken van verschillende manieren om bij te dragen aan de gemeenschap. Naast het uitoefenen van het recht, kunt u bv ook spreken op evenementen over onderwerpen die verband houden met fiscaliteit. fiscaal juristen hebben veel vrijheid als het gaat om hoe ze hun vaardigheden en kennis op het werk kunnen gebruiken. Zolang je de juiste persoonlijkheid en werkethiek hebt, moeten er genoeg mogelijkheden voor je zijn.

Op zoek naar een boeiende juridische vacature?

Op Legaljob vind je alle vacatures binnen de juridische sector in een handig overzicht. Maak een gratis profiel aan en sollicieer gewoon online. Mis geen enkele nieuwe vacature en maak ook een job-alert aan. Geef aan of je op zoek bent naar vacatures als jurist, advocaat, paralegal, juridische medewerker, ... en ontvang zo de nieuwste vacatures meteen in je mailbox!