Vacatures advocaat

Ben je goed in anderen beïnvloeden en mensen te overtuigen? Ben je geïnteresseerd in recht en de wet? Wanneer je wil pleiten voor een rechtbank en niet enkel juridisch advies wil geven, dan kun je een carrière als advocaat overwegen! Elke dag zoeken advocatenkantoren naar een divers aantal juridische profielen op Legaljob!

Enkele taken waar je je in het algemeen als advocaat mag aan verwachten zijn onder andere het geven van juridisch advies, raad, en informatie of bewijsmateriaal onderzoeken en verzamelen voor een cliënt. Afhankelijk van de rechtstak waar je uiteindelijk in terecht komt, moet je ook juridische documenten kunnen opstellen in verband met een gigantisch diverse hoeveelheid aan materies. Denk maar aan echtscheidingen, testamenten, contracten en vastgoedtransacties. Daarnaast is het uiteraard ook mogelijk dat je in de rechtbank gaat vervolgen in naam van je cliënt of juist de verdediging instellen.

Een advocaat gaat klassiek gezien aan de slag in een advocatenkantoor. Wil je echter een ander carrière pad bewandelen, dan is aan de slag gaan als bedrijfsjurist in een privéonderneming een optie, of voor de staat of voor het openbaar ministerie optreden.De advocatuur is al lang niet meer enkel terug te vinden in chique herenhuizen en stoffige kantoren. Wil je op afstand werken als advocaat, dan kan dat. Steeds meer advocatenkantoren geven je de optie om (deels) thuis te werken.Je kunt op Legaljob ook je stageplaats vinden voor de 3 jaar stage die je verplicht bent te lopen in een advocatenkantoor voordat je jezelf een volwaardig advocaat mag noemen. Wil je aan de slag als advocaat of als vennoot-advocaat, dan kun je hier ook de relevante job openingen vinden van kantoren over heel België.

Vennootschapsrecht

Vennootschapsrecht is geen synoniem voor ondernemingsrecht, en is ook niet hetzelfde als handelsrecht. Wanneer je in deze rechtstak werkt, dan zijn je voornaamste klanten vennootschappen zoals de BV, NV en de VOF.

Als advocaat in het vennootschapsrecht geef je doordachte adviezen aan ondernemingen. Dit kunnen Kmo’s zijn, maar ook grotere bedrijven en multinationals. Je kunt vaak ook intern aan de slag bij ondernemingen als bedrijfsjurist.

Als advocaat voor een vennootschap geef je adviezen over aandeelhoudersrelaties, contracten, en de factuurvoorwaarden. Daarnaast ben je vaak intens betrokken bij de (re)organisatie van het bedrijf en het uitbouwen naar nieuwe markten qua het legale aspect.

Ben je geboeid door de bedrijfswereld? Wil je onderhandelen en een grote invloed uitoefenen op het reilen en zeilen van ondernemingen? Dan zijn juridische vacatures in het vennootschapsrecht zeker iets voor jou!

Ondernemingsrecht

De wereld van een specialist in het ondernemingsrecht is gevarieerd en uitdagend. Geen enkele dag is hetzelfde. Als advocaat in deze rechtstak geef je niet enkel vennootschappen juridisch advies, maar verdedig je ook de belangen van Vzw’s, stichtingen en feitelijke verenigingen.

Heb je interesse in de non-profit sector of wil je je niet beperken tot enkel bedrijven, dan is een job als advocaat in het ondernemingsrecht wat je zoekt. Je takenpakket is divers. Je leidt vergaderingen, je geeft onderbouwde adviezen, je kijkt naar belangenconflicten en je geeft je juridische inzicht inzake financiële transacties.

Vaak word je gevraagd om statuten te schrijven of aan te passen en te zoeken naar de meest gunstige wettelijke regeling voor het bedrijf of organisatie en haar bestuur.

Lijkt een job als advocaat in het ondernemingsrecht je op het lijf geschreven? Bekijk dan zeker onze openstaande juridische vacatures.

Bouwrecht en Vastgoedrecht

Doordat Belgen een baksteen in de maag hebben, zijn er altijd opportuniteiten en jobs inzake vastgoedrecht te vinden. Advocaten in het bouwrecht documenteren en beoordelen (ver)kopen tussen de partijen van vastgoedtransacties. Dit kan de verkoop of koop zijn van een gebouw, maar ook de huur, verbouwingen, onderhuur, inspecties en de taxatie ervan.

Daarnaast helpen vastgoedjuristen ook met het afsluiten van de nodige verzekeringen, het krijgen van de gemeentelijke en gewestelijke vergunningen en gaan zij na als aan alle milieurechtelijke vergunningen is voldaan.

Wanneer je aan de slag gaat bij een bedrijf of overheid heb je vaak de verantwoordelijkheid om te kijken als de openbare aanbestedingen correct verlopen zijn, en kun je juridisch onderbouwen waarom dat wel of niet zo is.

Interesse in een job waar je veel verantwoordelijkheid hebt? Deze vind je zeker bij onze juridische vacatures voor bouw- en vastgoedrecht specialisten!

Fiscaal advocaat

Zin om carrière uit te bouwen in het fiscaal recht? Een van de meest gevraagde specialisatie bij afgestudeerde juristen is de fiscaliteit. Als master in de rechten kun je zo aan de slag bij een heel resem aan bedrijven zoals de Big Four en overheidsinstanties.

Als fiscaal advocaat ga je complexe materies rondom belastingen een juridische oplossing geven of een gepast advies rond opstellen. Voor particulieren maken belastingadvocaten gebruik van hun fiscale kennis van stichtingen, schenkingen en diverse voordelige belastingconstructies om de lasten van inkomsten- en vermogensbelastingen te verlichten, en helpen zij bij het uitwerken van beleggingsstrategieën.

Zij staan ook vennootschappen bij om hun belastingplichtigen op een juridisch legale manier te verlichten.

Heb je interesse in een carrière in de fiscaliteit dan vind je gegarandeerd een interessante actuele vacature op onze juridische job board.

Advocaat Aansprakelijkheid- en Verzekeringsrecht

Een advocaat die gespecialiseerd is in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht geeft juridisch advies over verzekeringen en schadevergoedingen aan zijn cliënten.

Het verzekeringsrecht betreft de juridische vraagstukken en geschillen die voortvloeien uit de verkoop, het gebruik van en de betaling van verzekeringspolissen, met inbegrip van kwade trouw en verzekeringsfraude.

Aansprakelijkheidsadvocaten krijgen vaak te maken met verzekeringsrecht, maar niet altijd. Het zijn juristen die mensen helpen die een lichamelijk of psychisch letsel hebben opgelopen als gevolg van nalatigheid of opzet van een ander. Soms komt hier een verzekering bij kijken, maar soms ook niet.

Als jurist in deze materie heb je kennis nodig van een groot aantal verschillende rechtstakken en moet je ook een goede communicator zijn om je cliënt optimaal te kunnen helpen.

Wanneer je een gevarieerde job zoekt in de advocatuur is deze rechtstak een zeer goede optie! Vooral een juridisch profiel met een specialisatie in de buitenrechtelijke aansprakelijkheid is populair op de arbeidsmarkt.

Administratief recht

Ben je gebeten door bestuursrecht? Weet jij jezelf een weg te vinden door al de regels en wetgevingen die de overheid in het leven heeft geroepen voor haar bestuurszaken? Dan is een carrière in het administratief recht zeker een interessante optie.

Als advocaat in het administratief recht werk je rond de verscheidene niveaus en takken van de regering en extra-gouvernementele organisaties. Je moet een grote hoeveelheid verschillende rollen kunnen vervullen en van alles wel iets afweten.

Spreekt een job in het administratief recht je aan? Dan kun je op Legaljob de vacature van je dromen vinden. Bedrijven, overheden, de advocatuur en non-profits plaatsen regelmatig vacatures waarin ze profielen zoeken die een specialisatie hebben in het bestuursrecht.

IP

Intellectuele rechten lijken voor veel mensen – en zelfs juristen – een ver-van-mijn-bed-show. Niets is minder waar! IP recht is overal rond ons heen. Het is een van de best betalende juridische jobs en het aantal open vacatures voor specialisten in deze rechtstak zit al jaren in de lift.

Als advocaat in intellectual property law geef je advies en verdedig je de belangen van je cliënten rond het intellectuele eigendom. Dit kunnen hun patenten zijn, auteursrechten, merkenrecht, en morele rechten.

Ook kun je je verwachten aan vragen en rechtszaken rond materie zoals licenties, import en export van namaakgoederen en bedrijfsgeheimen. Een bedrijfsjurist of advocaat die goed onderlegd is in de intellectuele rechten, is onmisbaar voor internationale bedrijven en overheden.

Zoek je naar actuele juridische vacatures voor advocaten die een specialisatie of interesse in IP recht hebben, dan zit je bij Legaljob op het juiste adres.

Burgerlijk recht

Ben je een echte generalist en wil je je niet bezighouden met een enkele rechtstak, dan ben je vast en zeker geïnteresseerd in een job als jurist of advocaat in het burgerlijk recht.

Wanneer je gaat voor een carrière als advocaat in het burgerlijke recht dan is elke dag anders. Je behandelt echtscheidingen, zakelijke contracten, testamenten, hypotheken en nog veel meer.

Vaak ga je de belangen van je cliënten in de rechtbank verdedigen of zal je proberen te bemiddelen tussen de partijen.

Spreekt een veelzijdige carrière als advocaat in het burgerlijke recht je aan en ben je op zoek naar een leuke werkgever in de advocatuur of bedrijf om jezelf te ontplooien? Bekijk dan eens onze recente juridische vacatures!

Geschillen en arbitrage/bemiddeling

Ben je goed in het juiste compromis te vinden? Ben je een echte expert in onderhandelen en iedereen iets te geven waar ze tevreden mee zijn? Dan is een rol als bemiddelaar in juridische conflicten perfect voor jou.

Het overgrote deel van de juridische problemen worden niet voor een rechtbank opgelost maar tussen de partijen onderling. Vaak gebeurt dit met de hulp van een bemiddelaar of een arbitragerechter. Wanneer jij die rol vervult is het van belang dat je op een neutrale wijze de belangen van twee partijen kunt verenigen en de best mogelijke oplossing kunt vinden.

Ben jij een jurist of advocaat die het nut inziet van bemiddeling en van mening is dat je niet alles voor de rechtbank moet oplossen? Dan zal een job in de bemiddeling of arbitrage je zeker bevallen!

Handelsrecht en contracten

Ben jij een advocaat die goed economische belangen en het recht kan combineren? Dan is een carrière in het handelsrecht ideaal voor je! Het handelsrecht is meer dan louter de regels rond handeldrijven. Juristen die werken met deze materie zijn thuis in transacties tussen verschillende partijen, financiële zaken, economische en juridische geschillen, procesvoering en diverse andere rechtstakken. Zij hebben ruime ervaring met het opstellen van contracten, fusies en overnames van bedrijven, personeelsovereenkomsten, en onderhandelingen.

Door te kiezen voor een job in het handelsrecht heb je de mogelijkheid om met tal van andere rechtssystemen kennis te maken. Zo kom je in contact met het Duitse en Franse recht, maar ook met het Europese recht en het common law recht van de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. Als jij meer wilt doen dan je enkel met Belgisch recht bezighouden, dan is een job in het (internationale) handelsrecht een goede keuze!

Kun jij een waterdicht contract schrijven voor je cliënt, die rekening houdt met de belangen van de tegenpartij? Ben je een snuggere jurist die weet hoe hij optimaal gebruik maakt van de wisselwerking tussen het theoretische recht en praktische contractuele clausules? Dan is het contracten- en handelsrecht voor jou de ideale carrièrekeuze. Het verbintenissenrecht is een ware stiel waar intelligentie en spitsvondigheid van groot belang zijn.

Bij ons vind je gegarandeerd een juridische vacature voor advocaat in het verbintenissenrecht of handelsrecht bij jou in de buurt!

Private equity

Advocaten die zich bezighouden met private equity kunnen zich verwachten aan een uitdagende en boeiende carrière. De meeste zaken die je op je bord krijgt vallen binnen Mergers and Acquisitions of investeringsmanagement. Er is natuurlijk ook vaak een overlap te vinden tussen de twee.

Het dagelijkse werk van een advocaat die zich bezighoudt met fondsen en andere vormen van private equity is omvangrijk en interessant. Je onderhandelt met potentiële en bestaande investeerders. Je zoekt partners en vormt joint ventures. Je adviseert je opdrachtgever over de juiste contracten en documenten. Je helpt met het uitdenken van goede compensatieregelingen. In andere woorden, je wordt een onmisbaar onderdeel van de onderneming waarvoor je werkt.

Wil je bedrijfsjurist worden, of werken in een advocatenkantoor waar deze zaken dagelijkse kost zijn? Dan zijn onze open juridische vacatures in private equity functies wat je zoekt!

Bank- en financieel recht

Een advocaat in de banken en financiële sector moet goed het overzicht weten te bewaren over de steeds complexere regels in het kapitaalmarktrecht. Je moet je kunnen inwerken in complexe materie zoals de wetten tot regeling van instellingen die deposito’s in ontvangst nemen, valuta of wissels innen, leningen verstrekken, aandelen uitgeven, prospectussen etc.

BankAdvocaten verlenen juridische diensten – zoals het geven van advies – aan de financiële dienstensector. Denk maar aan banken, hedge funds, pensioenfondsen en bedrijven die kapitaal nodig hebben om hun commerciële activiteiten en overnames te kunnen financieren. Advocaten met een specialisatie in financieel recht vertegenwoordigen kredietverstrekkers, verzekeringsagenten en kredietnemers in deze financiële transacties.

Wil je aan de slag bij een advocatenkantoor of een bank die op zoek is naar een profiel als het jouwe? Hou dan zeker de vacatures op de website in de gaten. Hier vind je de meest actuele vacatures voor juristen in de advocatuur en bankensector voor experts in bank- en financieel recht.

Familierecht

Familierecht is een heel stuk ruimer dan je op het eerste zicht zou denken. Een advocaat die zich gespecialiseerd heeft in familierecht heeft altijd wel iets te doen en moet van alle markten thuis zijn.

Als specialist in deze rechtstak krijg je zaken over adoptie, kinderontvoering door ouders, familiale vermogensplanning, erfrecht, huwelijksrecht, en ga maar door op je bureau.

Een advocaat in het familierecht staat meestal dicht bij zijn cliënten en bouwt er een persoonlijke relatie mee op. Het is niet ongewoon dat je verschillende generaties van de familie helpt door lief en leed op juridisch vlak.

Heb je interesse om in het familiaal recht aan de slag te gaan als advocaat en adviezen te geven rond familiale kwesties? Bekijk dan zeker eens de vacatures op onze website.

Echtscheidingsrecht

Echtscheidingsadvocaten focussen op de vele juridische vraagstukken die moeten behandeld worden wanneer er uit de echt wordt gescheiden, en het huwelijk wordt ontbonden.

Dit gaat in veel gevallen verder dan enkel het huwelijk beëindigen. Veelvoorkomende aspecten die moeten worden afgehandeld zijn de voogdij van de kinderen, het verdelen van de goederen en de schulden tussen de partijen, en de echtscheidingsvorm.

Je zorgt ervoor dat je cliënt zijn of haar rechten verdedigd worden en ze krijgen waar ze recht op hebben eens het huwelijk op zijn einde is gelopen. Elke zaak heeft een andere oplossing of aanpak nodig. Daarom is het belangrijk dat je goed kunt omgaan met mensen en luistert naar hun problemen.

Ben je op zoek naar een job als echtscheidingsadvocaat in België, dan is Legaljob de place to be voor recente vacatures.

Vacature advocaat

Je bent afgestudeerd in de rechten en je bent op zoek naar werk. Kies je voor een carrière als freelance jurist, bedrijfsjurist of toch eerder advocaat? Ben je een goede schrijver en kun grondig onderzoek doen in een korte tijd? Dan is een job in de advocatuur het overwegen waard. Ook wanneer je reeds je drie jaar stage voltooid hebt, vind je bij ons vacatures voor advocaten die op een zelfstandige basis dossiers kunnen behandelen.

Een advocaat doet onderzoek naar juridische kwesties en is een expert in wetten, verordeningen en gerechtelijke uitspraken te interpreteren. Hij stelt juridische documenten op zoals testamenten, aktes, contracten, rechtszaken en beroepsprocedures.

Als beginnende advocaat heb je tegenwoordig een grote keuze in de werkstijl die je wilt hanteren. Je kunt meerdere vacatures in de advocatuur vinden waar je vanop afstand kunt werken. In sommige gevallen kun je het merendeel van de taken thuis doen. Enkel naar de rechtbank gaan is iets wat je niet remote kunt doen.

Nood aan een nieuwe uitdaging in je carrière als advocaat? Op Legaljob vind je vacatures van de grootste advocatenkantoren en bedrijven in België. Je vindt bij ons vacatures bij de Big Four zoals Deloitte in Brussel en EY in Antwerpen. Wil je liever aan de slag in de sterk groeiende juridische sector van Gent en Hasselt, dan kun je dat doen door te solliciteren op een van de talloze recente vacatures op Legaljob.

Daarnaast vind je ook topkantoren die juridische profielen werven in Vlaanderen. Je vindt bij ons actuele vacatures van grote kantoren. Hou daarom goed onze JobAlert in de gaten, en vind je droomjob en -werkgever als advocaat!

Toezicht & regelgeving

Ben je iemand die snel analyses kan maken en de praktijk aan de theorie kan koppelen in een oogopslag? Ben je gedreven om op een proactieve en reactieve wijze wetgevingen toe te passen op praktische zaken? Dan is een job als advocaat die zich toespitst op toezicht en regelgeving misschien wel net wat je wil.

Als advocaat informeer en adviseer je partijen zoals de overheid, bedrijven en verenigingen over de praktische toepassing van relevante regels over de activiteiten die zij uitvoeren. Je moet dus beschikken over een goede parate kennis van het milieurecht, vastgoedrecht, en bestuursrecht.

Als je een advocaat bent die graag onder de mensen komt en goed kan bemiddelen en praktische voorstellen kan formuleren dan zijn onze vacatures rond toezicht en regelgeving je op het lijf geschreven.

Investeringsfondsen

Ben je bezeten van de wereld van investeringen, IPO´s, kapitaalmarktrecht en hedge funds? Dan is een juridische rol als advocaat in een investeringsfonds hetgeen waar je naar op zoek bent.

Een hedgefonds-advocaat is meestal het eerste aanspreekpunt voor een startend investeringsfonds. Advocatenkantoren die zich op dit cliënteel richten zijn op zoek naar pientere juristen die concrete adviezen kunnen formuleren. De hedgefondsbeheerders werken nauw samen met de advocaat om de structuur en de voorwaarden van het fonds te ontwikkelen. Jouw rol is om een legale basis te ontwikkelen in het licht van de investeringsstrategieën van het fonds.

Advocaten inzake beleggingsbeheer zijn vaak gespecialiseerd in een bepaald gebied. Dit komt door de steeds toenemende complexiteit van de materie, maar algemeen gesteld geven zij allemaal advies over de oprichting, structurering, regulering en belastingheffing op en van fondsen.

Herken je jouw profiel in deze beschrijving en ben je op zoek naar actuele vacatures in de advocatuur om te werken voor investeringsfondsen? Bekijk dan de vele vacatures voor advocaten en juristen op onze site.

Administratief recht en overheidsopdrachten

De overheid spendeert elk jaar miljarden aan openbare aanbestedingen. Advocatenkantoren, bedrijven en de verschillende overheden van België zijn altijd op zoek naar juristen en advocaten die zich wegwijs weten te maken in dit doolhof van regels.

Indien je een specialisatie of interesse hebt in vastgoedrecht en bestuursrecht ben je een gegeerd profiel op de juridische arbeidsmarkt. Als jurist of advocaat heb je de opdracht om afhankelijk van wie de partij is een openbare aanbestedingsopdracht te controleren of op te stellen.

Daarnaast moet je ook goed kunnen onderhandelen, contracten opstellen en op de hoogte blijven van veranderingen in het recht. Ook moet je gerechtelijke procedures tegen een gunningsbesluit kunnen uitoefenen en moet je interesse hebben in schadevergoedingsrecht.

Op Legaljob vind je elke dag nieuwe vacatures rond administratief recht en overheidsopdrachten in België en Vlaanderen.

Europees recht

Europees recht wordt steeds omvangrijker en belangrijker in onze samenleving. Voor advocaten die een ruim interessegebied hebben biedt het de mogelijkheid om een interessante en uitdagende carrière uit te bouwen.

Juristen met een specialisatie in het Europees recht worden gezocht door allerlei werkgevers. Niet enkel Europese organisaties, maar ook internationale advocatenkantoren en bedrijven zoeken naar advocaten met dit profiel.

Actuele vacatures voor de advocatuur, private sector en publieke sector die zoeken naar advocaten gespecialiseerd in Europees recht vind je hier op Legaljob!

Omgevingsrecht

Wil je aan de slag als advocaat omgevingsrecht? Dan vind je op Legaljob de meest actuele vacatures van bedrijven, verenigingen en overheden. Je krijgt te maken met uitdagende vraagstukken rond stedenbouwkundige kwesties en de ruimtelijke ordening.

Je moet verschillende rechtstakken kunnen combineren tot een sluitend juridisch geheel. Een advocaat in het omgevingsrecht krijgt vaak te maken met bestuursrecht, administratief recht, milieurecht en moet zich blijven bijscholen in deze materie.

Als voornaamste taak moet je ervoor zorgen dat een vastgoedproject volgens de juiste procedures verloopt en voldoet aan de voorwaarden van de vergunningen. Je moet snel en accuraat advies kunnen geven, en bestuurlijke besluiten kunnen aanvechten of hardmaken. Vaak werk je ook samen met architecten en de bouwheren en neem je een kijkje op de werf.

Immigratierecht

Ben je geïnteresseerd in sociale kwesties zoals familie- en immigratierecht? Immigratie-advocaten geven juridische begeleiding en advies bij veel immigratie gerelateerde vragen. In het geval van een administratieve of gerechtelijke procedure komt veel meer dan louter immigratierecht ter sprake. Vaak heb je te maken met compleet andere rechtssystemen van verre landen. Je moet ook thuis zijn in de wereld van internationale verdragen tussen landen en supra-govermentele instanties.

Voor advocaten die graag een divers cliënteel willen en zich razendsnel thuis kunnen maken in de wetten van verschillende landen is een job in immigratierecht een goede optie. Je krijgt niet enkel te maken met verschillende rechtsstelsels, maar ook met andere culturen, talen en overheden.

Op zoek naar een uitdaging als immigratie advocaat, dan kun je op onze jobpagina de meest actuele juridische job openingen vinden.

Arbeidsrecht en sociale zekerheid

Heb je interesse in een job als advocaat gespecialiseerd in arbeidsrecht? Dan ben je bij Legaljob op de juiste plek. Elke dag komen er relevante vacatures bij van advocatenkantoren en bedrijven dat naar een profiel als het jouwe op zoek zijn!

Als specialist in het arbeidsrecht probeer je de relatie tussen de werkgever en werknemer te balanceren en geef je advies over arbeidsgeschillen. Dit kan gaan over NDA´s, loononderhandelingen, maar ook human resource geschillen zoals discriminatie en seksuele intimidatie op de werkvloer.

Je kunt aan de slag in zowel bedrijven, de advocatuur of de overheid. De arbeidsadvocaat is ook vertrouwd met zaken gerelateerd aan de sociale zekerheid van de werknemers van het bedrijf. Hij of zij kan hierrond goede adviezen opstellen en mogelijke geschillen in goede banen leiden.

Technologie, media en telecommunicatie

Technologie en telecommunicatie is een van de snelst groeiende sectors ter wereld. Er worden constant nieuwe wetten op zowel nationaal, Europees als internationaal niveau uitgevaardigd.

Als je een carrière wil bij bedrijven, Ngo’s of overheden die op zoek zijn naar profielen met een juridische kennis van technologie, media en telecommunicatie, zit je bij Legaljob op de perfecte plaats.

Als TMT-advocaat heb je een heel gevarieerde job omschrijving. Je kunt advies geven over softwarelicenties en je hebt een goede praktische kennis van intellectuele rechten. Daarnaast moet je op de hoogte zijn van ontwikkelingen rond de wetgeving van het internet, privacy rechten en e-commerce.

Een goede TMT-advocaat moet een grondige kennis hebben van de technologie- en media-industrie en op de hoogte zijn en blijven van de laatste ontwikkelingen en innovaties in verschillende sectoren. Een behoorlijke kennis van sectorspecifieke terminologie is eveneens noodzakelijk omdat je vaak moet overleggen met niet-juridische betrokkenen.

Gegevensbescherming & privacy

Advocaten en rechtenstudenten weten dat privacyrecht in de lift zit. Na grote wetswijzigingen zoals GDPR is er nood aan specialisten die weten hoe ze de verschillende privacywetgevingen kunnen toepassen en goede onderbouwde juridische adviezen kunnen schrijven.

Een privacy-advocaat is in staat een beleid en procedures op te stellen voor het verzamelen, gebruiken, openbaar maken en beheren van persoonlijke informatie die in overeenstemming zijn met de bedrijfsprocessen. Hij of zij moet een onderscheid kunnen maken tussen de gegevensbescherming van off- en online-informatie.

Een goed jurist die in de advocatuur gegevensbescherming en privacyrecht wil behandelen moet meer kunnen dan enkel Belgisch wetgeving toepassen. Je moet ook Europees recht, internationale verdragen en Amerikaans recht – denk maar aan Facebook & Youtube hun gegevensbescherming – kunnen omzetten in praktische adviezen.

Wil je een carrière opbouwen in een snelgroeiende en belangrijke sector, dan zijn de openstaande vacatures van privacyrecht advocaat zeker iets voor jou!

Mededingingsrecht

Wil je aan de slag als bedrijfsjurist in grote bedrijven? Droom je ervan om in een groot internationaal advocatenkantoor carrière te maken? Dan zit je met een interesse of specialisatie in mededingingsrecht goed.

Als mededingingsrecht advocaat kijk je naar concurrentie tussen bedrijven, de invloed op de internationale markt, en werk je met verschillende overheden samen. Je voert en ondersteunt onderhandelingen over goedkeuring van overnames, fusies en joint ventures. Daarnaast moet je goed en onderbouwd kunnen adviseren over de overeenkomsten om ervoor te zorgen dat deze bestand zijn tegen een mededingingsprocedure van de overheid of de Europese Unie.

Transportrecht

Voor juristen en advocaten die een passie hebben voor internationaal recht springen zaken omtrent transportrecht er altijd tussenuit. Zelden heb je geen internationaal recht nodig om een goed en sluitend advies te geven over juridische geschillen.

Wil je aan de slag in de advocatuur in het transportrecht dan moet je kennis van internationale verdragen, internationaal recht en nationaal recht kunnen combineren. Daarnaast moet je ook vertrouwd zijn met logistieke termen en principes om een praktijkgericht juridisch advies te geven.

Wil je je verder specialiseren in het transportrecht en ben je op zoek naar een advocatenkantoor of bedrijf waar je advocaat of bedrijfsjurist wil werken? Bekijk dan onze meest actuele vacatures voor transportrecht profielen.

Verkeersrecht

Wil je op een lokale schaal aan recht doen en dicht bij je cliënten staan? Advocaten in het verkeersrecht kennen de wetgeving rond verkeersongevallen en verkeersovertredingen vanbinnen en vanbuiten.

Je werkt nauw samen met cliënten en werkt snelle cases af. Je kunt omgaan met verschillende actoren die aan bod komen bij een verkeersongeval zoals verzekeraars, de tegenpartij, het openbaar ministerie, bemiddelaars, politie en de politierechter.

Vind hier recente jobaanbiedingen om als advocaat in het verkeersrecht aan de slag te gaan!

Strafrecht

Een iets kun je met zekerheid zeggen: Geen enkele strafzaak is dezelfde. Hou je van veel afwisseling, wil je heel nauw samenwerken met je cliënten en kan je verschillende rechtstakken op een praktische manier verenigen tot een advies of een betoog? Dan is een carrière als penalist iets wat het overwegen waard is.

Als advocaat in het strafrecht pleit je vaak voor de rechter en verdedig je de belangen van je cliënt ofwel als burgerlijke partij ofwel tegen het Openbaar Ministerie. Ook buiten de rechtbank om moet je goede communicatieve en juridische vaardigheden hebben. Vaak moet je je cliënt bijstaan bij een politieverhoor of in dialoog gaan met een bemiddelaar.

Uiteraard krijg je vaak met het strafrecht te maken, maar een goede penalist in de advocatuur weet dat dat bij lange niet genoeg is. Advocatenkantoren zijn op zoek naar profielen die strafrecht kunnen combineren met financieel en economisch recht, jeugdrecht, internationaal recht, verkeersstrafrecht en nog veel meer.

Een job als specialist in het strafrecht is uitdagend, complex en heeft weinig dagen waar je hetzelfde doet als de dag ervoor. Spreekt dit je aan? Dan kun vacatures over heel België vinden voor advocaat strafrecht op onze site!

Jeugdrecht

Als advocaat die een specialisatie heeft in het jeugdrecht verdedig je de rechten en belangen van minderjarigen. Minderjarigen zijn onderworpen aan andere regels wat een aparte specialisatie vereist. Zowel dader als slachtoffer kunnen voor de jeugdrechter komen mochten zij onder de 18 zijn.

Vaak heb je ook te maken met familiale kwesties waar een minderjarige een belanghebbende partij is. Denk aan gezinsproblemen, mishandeling, scheidingen, etc. Deze kunnen ook voor de familierechtbank komen waardoor je als jurist ook thuis moet zijn in het familierecht.

Zoek je naar een advocatenkantoor die advocaten jeugdrecht aanwerft? Deze relevante vacatures kun je op Legaljob vinden!

Insolventierecht

Een insolventierecht advocaat is goed onderwezen in het vennootschapsrecht, heeft een passie voor ondernemen en is een uitstekende onderhandelaar. Als advocaat ga je optreden wanneer een onderneming failliet is verklaard, rijp is voor de gerechtelijke ontbinding of onder een bewindvoerder wordt geplaatst.

Je vertegenwoordigt de onderneming, de overheid, de vennoten, schuldeisers of derde partijen. Faillissementsadvocaten werken in en buiten de rechtszaal. Buiten de rechtszaal adviseren zij hun cliënten over de complexiteit van de faillissementswetgeving en begeleiden zij hen bij het verminderen van hun schuldenlast door activa te liquideren, besparingen te maken, of gerechtelijke herstructurering en schuldeisers te betalen. Of zij werken aan de kant van de schuldeisers en proberen zoveel mogelijk geld van hun schuldenaren los te krijgen.

Wil je een uitdagende job waar de belangen vaak diametraal staan en jouw prestatie als advocaat vaak gelinkt is aan de uiteindelijke uitkomst van het geschil? Dan is een carrière als insolventierecht advocaat wat je wil!

Op Legaljob vind je juridische vacatures van advocatenkantoren en bedrijven die insolventierecht talent als het jouwe zoeken!

Zoek vacatures voor advocaten