Vacatures notariaat

Je zou graag in een notariaat werken? Lang geleden was het niet echt dé plaats bij uitstek, maar vandaag is werken in een notariaat over het algemeen wel supertof. Notariaten zijn niet meer de oubollige klassieke kantoren van vroeger, maar zijn moderne bedrijven met heel wat high-tech geworden. Vacatures bij een notariaat zijn er dan ook bij de vleet omdat men steeds opzoek is naar nieuwe sollicitanten om de vacaures in notariaten op te vullen.

Notarieel Stagiair

Heb je net je master rechten op zak? Ben je afgestudeerd in het notariaat en ben je op zoek naar een notariële stage? Dan is notarieel stagiair jou op het lijf geschreven. In deze functie maak je als starter de eerste stap naar een verdere specialisatie in het reilen en zeilen van een notariskantoor.

Een notariële stage is de ideale opstap naar een carrière als notaris of notarieel jurist. Personen die een stage bij de notaris hebben gedaan zijn ook gegeerde profielen bij advocatenkantoren die op zoek zijn naar mensen met een sterke achtergrond in familierecht en vastgoedrecht. Hetzelfde geldt voor banken. Deze zijn altijd zoekende om hun team te versterken met iemand die alles weet van hypotheken en de juridische verplichtingen bij het aankopen van een huis en het financieren ervan.

Je hebt tijdens je stage ook de kans om je sociale vaardigheden te ontwikkelen en je juridisch redeneren scherp te stellen. Mensen verwachten een snel en bovendien begrijpbaar antwoord op hun vragen die ze je stellen. Daarom dat veel stagiairs tijdens hun stage of direct erna ook een opleiding als bemiddelaar erbij nemen.

Een goede notariële stagiair is nauwkeurig, kan goed met mensen om en weet als geen ander punctueel en discreet te zijn. Je staat namelijk dicht bij je cliënten, en belangrijke stappen in hun leven, zoals het kopen van een huis of het verdelen van een erfenis.

Lijkt een boeiende functie als stagiair bij een notaris iets voor jou? Dan kijk je best eens bij onze juridische vacatures voor notarieel stagiair! Elke dag zoeken notarissen profielen zoals dat van jou! Wil je geen enkele vacature missen? Dan kun je je best inschrijven op onze handige JobAlert. Daardoor blijf je op de hoogte van nieuwe stage opportuniteiten bij het notariaat of bij advocaten.

Jurist

Notarissen zijn altijd op zoek naar juristen, daarom komen er elke dag nieuwe recente vacatures op onze website erbij. Geen wonder, want de notaris vormt een sleutelpunt in de Belgische maatschappij. 2,5 miljoen Belgen gaan jaarlijks naar de notaris om diverse juridische problemen en handelingen te bespreken.

Als jurist op een notariaat krijg je te maken met zo goed als elke rechtstak. Familierecht, internationaal recht, adoptierecht, vennootschapsrecht, noem maar op. Daarom is een algemene functie als jurist een boeiende en uitdagende job. Je staat heel dicht bij de mensen en geef je adviezen vaak via een persoonlijk gesprek.

Als jurist bij de notaris is het belangrijk dat je op de hoogte blijft van de huidige wetgeving en deze snel kunt toepassen. Je adviezen zijn vaak mondeling en cliënten stellen vaak bijkomende vragen omtrent hun situatie. Het is ook een heel goede manier om je eigen netwerk uit te breiden mocht je besluiten om een andere juridisch carrièrepad te volgen, of om notaris te worden.

Zoek je naar een uitdagende job en heb je een master rechten of notariaat, en je wilt op een praktische manier het recht beoefenen, dan is solliciteren als jurist op een notariaat een goed idee!

Master in de rechten / in het notariaat

Heb je een master in de rechten behaald of ben je bijna afgestudeerd in de rechten, en zoek je naar een uitdagende juridische job met veel afwisseling? Een job bij de notaris is een ideale manier om erachter te komen waar jouw juridische passie ligt. Notarissen krijgen een grote verscheidenheid aan cliënten over de vloer, allemaal met unieke noden en wensen. Indien je een master in het notariaat hebt, is op een notariskantoor werken waarschijnlijk iets wat je al eens goed hebt overwogen.

Je krijgt als master in de rechten of in het notariaat te maken met bijna elke rechtstak. Cliënten komen bij je als ze een schenking willen doen, zich afvragen hoe ze hun vermogen het beste beheren of als ze een testament willen opstellen. Daarnaast ben je ook een belangrijk aanspreekpunt voor mensen die een onderneming willen oprichten. Uiteraard is het niet allemaal familie- en vennootschapsrecht. Het eerste waar mensen bij denken als ze aan notaris denken is notariële aktes van een huis te (ver)kopen.

Wat veel mensen, inclusief masters in het notariaat, niet weten is dat de notaris steeds vaker zich bijschoolt als (erkende) bemiddelaar. Dit zorgt voor nog meer afwisseling en een extra sociaal aspect in het beroep.

Dit maakt ervaring opdoen bij een notaris een zeer doordachte keuze voor net afgestudeerde studenten met een master in de rechten. Doordat je heel praktijkgerichte ervaring opbouwt ben je zelfs als je beslist dat je geen notaris wil worden heel gegeerd op de arbeidsmarkt.

Banken willen je omwille je kennis van het vennootschaps- en vastgoedsrecht. Advocatenkantoren willen je ook omwille van die kennis en de kennis die je hebt opgebouwd in het familie- en vermogensrecht. Daarnaast kun je ook makkelijk zelfstandig aan de slag gaan als jurist aangezien je van vele markten thuis bent.

Kortom, een job zoeken bij de notaris is een goed idee om een brede basis aan kennis op te bouwen. De beste plaats om open vacatures te vinden voor een master in de rechten is bij legaljob.be!

Tip: Door je in te schrijven op het JobAlert blijf je op de hoogte van nieuwe openstaande jobaanbiedingen bij notarissen, advocatenkantoren en de juridische sector in het algemeen!

Administratief medewerker

Wil je op een dagelijkse basis bezig zijn met juridische materie en zoek je een job met een sociaal aspect? Administratief medewerker worden in het notariaat is de carrière die aan beide punten voldoet!

Als administratief medewerker bij de notaris ben je vaak een echte draaischijf met veel verantwoordelijkheid en eigen inbreng. Zo doe je telefonisch onthaal en agendabeheer, maar help je ook bij de voorbereiding en opstart van de akten en de dossiers.

Het is een boeiende job waar geen enkele dag hetzelfde is en je veel sociaal contact hebt met mensen. Administratief medewerker een goede keuze als dit je wat lijkt. Je kunt hier verscheidene actuele vacatures vinden om bij een notaris aan de slag te gaan.

Een administratief medewerker heeft geen rechtendiploma nodig. Een diploma rechtspraktijk is vaak wel een pluspunt. De belangrijkste persoonlijke eigenschappen die je moet hebben is punctueel en goed georganiseerd zijn.

Als administratief medewerker op het notariaat biedt het sociale aspect van de job een goede afwisseling op het administratieve. Werken op een notariaat is een stuk minder stressvol dan op een advocatenkantoor. Daarom dat veel administratieve medewerkers er ook voor kiezen door deze goede work-life balance te wisselen van advocatenkantoor naar de notaris.

Dossierbeheerder

Een job als Dossierbeheerder bij een notariaat is een ideale manier om ervaring op te bouwen als jurist. In de meeste gevallen is bachelordiploma in de rechtspraktijk vereist, maar iemand met een master in de rechten kan ook zeker een uitdaging vinden in deze job. De complexiteit en inhoud van de dossiers waar je aan werkt varieert namelijk enorm.

Je kunt jezelf ook specialiseren als dossierbeheerder. De vacatures op legaljobs.be vermelden vaak een specifieke specialisatie waar je je kunt in ontwikkelen. Zo zijn vooral dossierbeheerders die een goede kennis hebben van – of zich verder willen specialiseren in – vastgoed en familierecht zeer gegeerd op de arbeidsmarkt.

Als dossierbeheerder heb je veel vrijheid en zelfstandigheid om je eigen klemtonen te leggen op de dossiers die je verwerkt. Je staat vaak in voor de volledige afhandeling ervan. Je bent ook een rechtstreekse link tussen de cliënten en het notariaat. Je luistert naar hun vragen, geeft hen concrete adviezen over hun situatie en beheert hun dossier.

Dossierbeheerder is dus absoluut niet zo een stoffige job als op het eerste zicht zou lijken. Je beoefent rechten op een heel praktische manier en geeft veel mondeling advies. Daarom is het belangrijk om over een goede parate kennis te beschikken en je regelmatig bij te scholen in de actuele wetgeving. Je krijgt daarom vaak de mogelijkheid om notariële studiesessies te volgen of juridische workshops te volgen.

De functie als dossierbeheerder bij een notaris of notariaat is een zeer goede manier om je verdere carrière uit te bouwen. Je komt in contact met allerlei cliënten met verschillende behoeftes. Soms moet je bijstaan bij het verdelen van een erfenis, andere keren ga je ondernemers begeleiden bij het kiezen van een rechtsvorm voor hun vennootschap.

Een job als dossierbeheerder is een sterke troef op je CV als je aan de slag wil gaan in een andere juridische functie. Banken en vastgoedondernemingen stellen je ervaring en kennis van het vastgoedrecht sterk op prijs. Advocatenkantoren zijn ook altijd op zoek naar juridische profielen die een sterke achtergrond hebben in vastgoedrecht en familie- en vermogensrecht. Je kunt ook als freelance jurist te beginnen hierna, je hebt namelijk in veel rechtstakken relevante ervaring opgebouwd.

Op zoek naar een job als dossierbeheerder bij een notaris? Dan kun je de meest actuele vacatures op onze job board vinden! Door het handige JobAlert kun je ook op de hoogte blijven van nieuwe vacatures in het notariaat of de juridische sector in het algemeen!