Vacature advocaat stagiaire – vind een stage bij een top advocatenkantoor

Op zoek naar een vacature om stage te doen op een advocatenkantoor? Wij geven je enkele sterke tips om ervoor te zorgen dat je gepast reageert op een vacature advocaat stagiaire!

1. Meld je aan op onze Job Alert

Een stage op een advocatenkantoor met aanzien is erg gegeerd. Daarom is het belangrijk dat je je inschrijft op onze Job Alert. Bij Legal Job plaatsen dagelijks advocatenkantoren open vacatures voor stages. Zowel kleine regionale als internationale advocatenkantoren zoals LinkLaters gebruiken ons platform.

Door een Job Alert in te stellen krijg je een e-mail van ons zodra er een vacature online komt waar jij waarschijnlijk interesse in zou hebben. Hierdoor hoef je niet continue de website in de gaten te houden en ben je er altijd als een van de eerste bij wanneer een leuke vacature van top advocatenkantoor online komt.

2. Leer meer over het kantoor

Een van de bijna gegarandeerde vragen die je zal krijgen tijdens een sollicitatiegesprek is waarom je ‘hier’ aan de slag wil. Het is een goed idee om jezelf wat in te lezen in het kantoor. Kijk eens naar de geschiedenis ervan zoals hoe lang het al bestaat, wie het heeft opgericht, hoeveel werknemers er zijn en of ze al eens in het nieuws komen.

Je kan ook een beetje trivia over het kantoor vermelden in de cover letter die je stuurt. Dit toont dat je de tijd hebt genomen om het kantoor beter te leren kennen en je echt interesse hebt om specifiek hier je stage te doen.

3. Zet op papier waarom je juist deze job wil doen

De kans is groot dat als je stage loopt bij een advocatenkantoor dat er een nadruk ligt op enkele rechtstakken. Neem de vacature advocaat stagiaire goed door en identificeer de relevante rechtstakken.

Hierna schrijf je voor jezelf op waarom je deze rechtstakken interessant vindt. Zorg ervoor dat dit specifieke redenen zijn die rechtstreeks verband houden met de inhoud van je stage. Je kan dus bijvoorbeeld vermelden dat je dit interessante vakken vond in de studie of je je hierin verder wil specialiseren.

Wil je meer weten over hoe je een sterke CV en cover letter schrijft? Bekijk dan dit artikel! Hier staat alles wat je moet weten.

4. Denk na over je zwaktes en je sterktes

De cliché vraag bij uitstek die je op bijna elk interview te horen zult krijgen is: Wat zijn je zwaktes en je sterktes. Probeer nog voor het interview aan introspectie te doen over wat je echte sterktes zijn en welke punten je niet zo goed in bent.

Wanneer je weet wat je zwaktes zijn, dan bedenk je best ook hoe je hierop kunt verbeteren. Dit kun je ook vermelden wanneer je deze vraag krijgt. Dit toont dat je op de hoogte bent van wat je niet goed kunt en je effectief bezig bent met deze te verbeteren.

Het is belangrijk dat je echte zwaktes en sterktes kiest die relevant zijn aan de job. Te hard werken is uiteraard geen zwakte, soms moeite met time management hebben is dat wel. Te eerlijk zijn is ook niet goed.

5. Zet in op je troeven

Solliciteren is jezelf verkopen. “Waarom zou iemand jou aannemen en niet iemand anders?” is een belangrijke vraag die je jezelf best eens stelt. Probeer er achter te komen wat jou een uitstekende kandidaat maakt voor een bepaalde functie en welke vaardigheden en talenten je hebt die hiervoor relevant zijn.

Heb je reeds een stage achter de rug of is er een vak waar je uitstekende punten voor hebt behaald? Dan kun je dit aanhalen als concreet voorbeeld wanneer iemand je vraagt naar een sterkte. Zelfs ‘kleine’ zaken zoals enkele keren een speech te hebben gegeven voor een kleine groep kan een extra punt scoren bij een sollicitatie.

6. Wees duidelijk in wat je verwacht en wat je wil

Wanneer je een vacature voor advocaat stagiair leest staat daar meestal in wat van je verwacht wordt en aan welk profiel je moet voldoen. Kijk of je wel een goede match bent en je deze stage wel echt wil. Geef tijdens het gesprek duidelijk aan wat je wilt en waarom en hoe je denkt dat je dit bij dit kantoor kan doen.

Stel je wil een stage als advocaat doen waar je vooral te maken krijgt met strafrecht, dan geef je best duidelijk je passie aan. Een duidelijk doel voor ogen hebben komt zelfverzekerder over dan zomaar de eerste de beste job die je kunt krijgen te willen aanvaarden.

7. Blijf uitkijken naar nieuwe opportuniteiten

Een minderheid van de Advocaat stagiaires blijft de volledige 3 jaar bij een advocatenkantoor om de stage te voltooien. Dat kan tal van redenen hebben. Soms wil men helemaal geen advocaat meer worden en andere keren matchen de verwachtingen van de stagiair en het kantoor qua werklast niet.

Als je stage je de minimumvergoeding betaalt, dan kun je dit best als een springplank gebruiken naar betere opportuniteiten. Blijf daarom ingeschreven op de Legal Job Job Alert, zo blijf je op de hoogte van interessante vacatures voor advocaat stagiaires!