Vacatures jurist in Gent

Zin om aan de slag te gaan in een bruisende stad waar je zowel interessante startups, leuke KMO´s en kantoren van grote multinationals vindt? Dan moet je in Gent zijn! Bedrijfsjuristen en juristen vinden in deze stad hun droomjob. Zeker als je op de UGent hebt gestudeerd en nog even in deze prachtige stad wil blijven kun je op Legaljob interessante vacatures vinden.

Waarom jurist worden in een bedrijf of bij de overheid?

Hoewel er steeds meer advocatenkantoren bij komen in Gent, zijn ook de rechtenstudenten die uiteindelijk jurist worden populair op de arbeidsmarkt! Als je een master in de rechten of een LLM hebt en de motivatie hebt om je tijdens je werk bij te scholen kun je zo goed als overal aan de slag.

Een carrière als jurist is in veel gevallen een stuk minder stressvol en lineair in vergelijking met die van een advocaat. Ook vanuit juridisch oogpunt heb je een stuk meer vrijheid. Je kunt bijvoorbeeld een activiteit in bijberoep uitoefenen mocht je dat willen.

Voor advocaten is het belangrijker om zich toch in een paar rechtstakken te specialiseren. De bedrijfsjurist – of gewone jurist – hoeft dit niet te doen. Hij kan een generalist blijven omdat hij makkelijk in een andere sector aan de slag kan gaan en wat meer kan kiezen welke rechtstakken hij of zij doet.

Werken als jurist in Gent, een aanrader?

In Gent aan de slag gaan in een bedrijf als jurist is zeker een aanrader! Gent is de perfecte mix tussen wat meer een provinciale sfeer op het werk en een multinationale ambitie! Wat bedoelen we daarmee? Als jurist werk je meestal in kleinere teams, maar nog steeds met grote bedrijven en hun bijkantoren. Zo kun je bij ons vacatures vinden om aan de slag te gaan bij Deloitte als jurist, maar ook bij overheidsinstanties op zowel lokaal als landelijk niveau.

Gent is een hippe stad waar je makkelijk in de buurt van je werk kunt wonen tegen relatief betaalbare prijzen. Op die manier ben je een stuk minder tijd kwijt voor je verplaatsingen van waar je woont en waar je werkt. De werkdruk in Gent ligt meestal ook een stuk lager dan in grote steden zoals Antwerpen of Brussel.

Het loon als jurist in Gent is ook niet mis! Zeker als je in rekening brengt dat de huurprijzen wat lager liggen. Je kan ook dicht in de buurt van je werk wonen. Zo heb je geen auto nodig in veel gevallen.

Hoe vind ik een vacature voor bedrijfsjurist of jurist in de buurt van Gent?

Elke dag komen er nieuwe vacatures vrij voor juristen in Gent. Het is moeilijk ze allemaal in de gaten te houden en de kans dat je een job die je op het lijf geschreven is mist, is groot! Gelukkig kun je met ons JobAlert altijd direct op de hoogte blijven van nieuwe vacatures. Je krijgt een notificatie vanaf een interessante juridische job wordt geplaatst!

Zin in een nieuwe job als (bedrijfs)jurist in Gent? Schrijf je dan nu in op het JobAlert en kijk eens rond op ons jobboard. Wie weet staat jouw droomjob er nu al tussen!