Vacatures jurist in Leuven

Leuven is een van de beste steden van België om aan de slag te gaan als jurist in een bedrijf of kantoor. Je hebt alle voordelen van een kleine stad zoals Gent, maar door de aanwezigheid van Brussel en meerdere grote multinationals kun je makkelijk je netwerk uitbreiden. Ook als je rechten hebt gestudeerd in Leuven en nog even wil blijven heb je meer dan genoeg opportuniteiten hier om aan de slag te gaan in een juridisch beroep.

Waarom kiezen voor een carrière als jurist?

Leuven heeft veel Kmo´s, maar ook een groot aanbod aan gigantische bedrijven waar je aan de slag kunt als jurist. Denk maar aan bedrijven zoals Inbev. Juristen die ambitie hebben kunnen hier een mooie carrière uitbouwen tegen een heel comfortabel loon. De werkdruk als jurist Waals-Brabant en Vlaanderen bij uitbreiding, ligt een heel stuk lager dan deze van een gemiddelde advocaat. Zonder dat je veel loon hoeft in te leveren.

Als je aan de slag wil gaan in een KMO als de bedrijfsjurist kun je je verwachten aan een heel gevarieerd takenpakket. Je zult elke dag wel ergens anders mee bezig zijn! Wil je je liever specialiseren in een bepaalde rechtstak? Dan kan dat ook! Veel meer dan een advocaat kun je je werkgever en dus je niche en sector kiezen. Je hebt ook een hoop meer vrijheid omdat je geen strikte deontologische code moet volgen – zoals verbod op handel drijven – als jurist.

Bedrijfsjurist in Leuven worden

Leuven is een van de beste plekken om aan de slag te gaan als bedrijfsjurist of freelance jurist. Je bent enkele minuten verwijderd met de trein van Brussel, maar toch ver genoeg om aan de drukte van de hoofdstad te ontsnappen. Beginnen in Leuven als jurist is een goed idee als je even de tijd wil nemen jezelf te ontwikkelen voordat je in een grotere stad aan de slag gaat of als je wilt kijken waar je passie voor het recht exact ligt.

Je kunt kiezen om voor een kleinere onderneming aan de slag te gaan en in een klein gezellig team te werken. Je kan natuurlijk ook bij een van de grote multinationals van Leuven aan de slag gaan en daar carrière maken. Je kunt van zowel KMO´s als grote bedrijven in Leuven hier de meest recente vacatures voor bedrijfsjuristen vinden!

De verloning van een jurist in Leuven is ook heel goed. Doordat je dicht bij Brussel werkt gaan de meeste bedrijven met de salarissen daar rekening mee houden en jouw competitieve voorstellen doen. Je kunt makkelijk dichtbij je werk wonen en de file vermijden.

De meest recente vacatures voor juristen in Leuven - hier vind je ze

Wil je aan de slag als bedrijfsjurist in Leuven? Dan kun je hier de nieuwste job openings vinden in Leuven en in de buurt. Schrijf je eenvoudigweg in op ons JobAlert, zo mis je geen enkele nieuwe vacature.

Bij Legaljob plaatsen zowel KMO´s, overheden als multinationals hun vacatures voor juristen. Op ons jobboard kun je nu al tientallen vacatures vinden voor juridische beroepen in heel België, neem dus zeker eens een kijkje!

Vacatures voor juristen in Leuven