Vacatures jurist – zo vind je jouw ideale job

Ben je een master in de rechten op zoek naar werk en wil je geen advocaat worden? Dan ben je op Legal Job op de juiste plek! Wij verzamelen de meest recente vacatures voor juristen op onze website.

Wij geven je een overzicht van de vacatures voor juristen die je allemaal kunt vinden op Legaljob.be! Weet je al wat je wilt? Schrijf je dan in op onze Job Alert en mis nooit een interessante juridische vacature!

Soorten vacatures voor juristen

Bedrijfsjurist – Als bedrijfsjurist ga je voornamelijk werken voor bedrijven, maar soms ook voor organisaties en non-profits. Je geeft hier adviezen op maat voor de onderneming waar je werkt. Het is belangrijk om een brede parate kennis te hebben. Je kan meer lezen over dit soort vacatures op deze pagina.

Freelance jurist – Als freelancer werk je voor je eigen onderneming. Dit geeft je veel vrijheid en een zeer afwisselende carrière. Je kiest namelijk zelf welke cliënten je wilt en welke niet. Over het algemeen verdien je als freelancer ook meer dan als werknemer. Toch is er ook een keerzijde, over het algemeen ervaren freelancer meer stress dan werknemers.

Ambtenaar – Wil je een lineaire carrière met weinig stress, maar toch juridische adviezen uitbrengen die een gigantische impact kunnen hebben? Dan is een carrière als ambtenaar exact waar je naar op zoek bent. Het loon is niet slecht en de work-life balance kan amper beter. In sommige posities heeft je advies invloed op miljoenen mensen, dus een verschil maak je zeker.

Work at home jurist – Een work at home jurist kan elk van de bovenstaande carrière paden kiezen. Vooral als freelancer kun je als jurist veel van thuis uit werken. In veel gevallen hoef je zelfs nooit naar een cliënt te gaan. Thuis werken heeft uiteraard zijn voordelen, maar als je iemand bent die veel sociaal contact nodig heeft om zich goed te voelen zijn er waarschijnlijk betere opties voor je.

Regionale vacatures voor juristen

Jurist in Brussel – Brussel heeft de beste lonen en vergoedingen voor juristen in heel België. Dat is geen verrassing want er zijn talloze internationale bedrijven en instituten gevestigd in de provincie. De lonen in de hoofdstad, Brussel, liggen soms tot wel 20% hoger dan in andere plaatsen in Vlaanderen.

Jurist in Gent – In Gent heb je een hippe stad gecombineerd met heel wat bloeiende start-ups. Ideaal voor een jurist die graag een meer relaxte werksfeer wilt. Het loon in de Gentse juridische sector is ook alles behalve slecht en ligt iets boven het landelijk gemiddelde.

Jurist in Antwerpen – De provincie en stad waar je als jurist het best betaald wordt in Vlaanderen is Antwerpen. Dankzij de dichte ligging bij Nederland heb je de kans om met Nederlandse bedrijven samen te werken en heb je altijd wel een interessante juridische uitdaging op je bord liggen.

Jurist in Brugge – Een van de plaatsen bij uitstek om jurist te worden in een KMO is West-Vlaanderen. Je kan als master in de rechten hier vrijwel direct aan de slag en Brugge is zich langzaam aan meer en meer in de kijker aan het spelen als een juridische hub.

Jurist in Hasselt – In Limburg gaat het allemaal een beetje rustiger, de carrière als jurist is daar geen uitzondering op. Dankzij de dichte ligging bij Duitsland kom je vaak in een internationale omgeving terecht waar je dagelijks met Europees recht werkt. In Hasselt zijn ook tal van technologische start-ups waar je aan de slag kunt.

Uiteraard kun je vacatures voor juristen over heel Vlaanderen en België vinden op Legal Job. Dit kun je met onze handige zoekfunctie. We geven wat meer uitleg in het volgende hoofdstuk!

Hoe Legaljob gebruiken voor juristen vacatures

Recente vacatures voor juristen vinden op Legal Job gaat snel en eenvoudig. Ga eerst naar de vacaturepagina om al onze vacatures te bekijken die op dit moment op de website staan.

In de zoekfunctie kun je uiteraard de term jurist ingeven, maar ook bijvoorbeeld notarieel jurist, Data Protection Officer en bedrijfsjurist om snel relevante vacatures te vinden.

Krijg je te veel zoekresultaten? Dan kun je verder filteren op de provincie waar je wil in werken en het contracttype dat je verkiest (interim, onbepaalde duur, tijdelijk, freelance). Het is ook mogelijk om verder op functie te filteren.

Legal Job is een heel snel groeiend platform waar elke dag nieuwe vacatures worden op geplaatst. Elke nieuwe vacature in de gaten houden kost natuurlijk heel wat tijd en moeite.

Daarom is het sterk aangeraden om je in te schrijven op onze Job Alert zodat je relevante vacatures per e-mail ontvangt!